Fă Iașul mai bun și îți ridicăm statuie

Ai o idee bună pentru Iași?

Înscrie-o folosind formularul de mai jos, până pe 24 noiembrie 2019, ora 23:59, și poți câștiga o finanțare de 3000 de euro și da... îți facem și statuie. Pe bune.

Jurizare

Etapa 1: 24 - 27 noiembrie 2019. Împreună cu Fundația Comunitară Iași vom alege cele mai bune 3 idei.
Etapa 2: 27 noiembrie - 15 decembrie 2019. Publicul va vota ideea preferată.

Ideile bune merită răsplătite

Pe 16 decembrie vom anunța marele câștigător!

Înscrie ideea ta mai josFii cat mai specific, ofera-ne informatii despre cum vezi ideea ta implementata in Iasi
Confirm ca am citit ghidul de finantare si regulamentul concursului*
DA, sunt de acord cu prelucrarea datelor personale in scop informativ si de marketing*

CROMOMAT. Tonomatul de vederi și poeziiCROMOMAT, s.n. Dispozitiv ieșean de dispersie a culorii

CROMOMAT. Tonomatul de vederi și poeziiCROMOMAT, s.n. Dispozitiv ieșean de dispersie a culorii în medii lipsite de aceasta prin intermediul vederilor Atelier Spre și al poeziilor scrise în Iași de către autori celebri. - din dragoste pentru Iași.Cromomatul stăvilește setea de curiozitate, de culoare, de cunoaștere, de imagine, setea de Iași, văzut și simțit prin intermediul vederilor și versurilor. Cromomatul se adresează tuturor generațiilor și vizează creșterea conștientizării patrimoniului cultural al Iașului. Pe față, vederile vor avea momente, locuri și arhitecturi din Iași, iar pe verso una, două strofe din poezii ieșene. Cromomatul dispersează pastile de cunoaștere, oferă oaspeților grăbiți un suvenir, iar localnicilor un moment de răgaz.Cromomatul îmbină două lumi - una tehnologică, automatizată, omniprezentă în societatea urbană de astăzi cu o lume prea puțin prezentă - a poeziei, lecturii, ilustrației. Toate acestea pentru a facilita accesul la cultură. Asemenea unui tonomat, cu ajutorul cromomatului vom putea selecta vederea sau poezia preferată și intra imediat în posesia ei. Eliberată de coperțile unei cărți, poezia poate fi acum consumată, trăită și experimentată mult mai ușor. Ilustrația ancorează versurile și trăirile în mediul construit ieșean pentru a da naștere unor locuri cu semnificație aparte pentru fiecare utilizator al cromomatului. Cromomatul este un condensator urban și un dispersor de culoare, este un depozitar al orașului și un mesager al culturii. Instrucțiuni de folosire a Cromomatului. - Cromomatul se recunoaște după culoarea veselă și îmbietoare chiar și în zilele fără soare- Cromomatul se operează cu blândețe- Se admiră din meniul Cromomatului vederile - Se alege vederea preferată și se apasă ușor butonul aferent- Cromomatul nu va cere o sumă anume de bani, acceptând orice monedă sau bancnotă oferită de utilizator. - Cromomatul va înmâna utilizatorului cartea poștală și va zâmbi politicos- La despărțire cromomatul … Glumeam, e o poveste cu final fericit. Nu se desparte nimeni :D*În eventualitatea în care Cromomatul va fi unul dintre cele trei proiecte câștigătoare, premiul va fi folosit pentru realizarea prototipului care va fi amplasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.
vezi mai mult

Laptop-uri cu stick internet nelimitat timp de un an pentru 15 copii premianți la scoala/liceu

Laptop-uri cu stick internet nelimitat timp de un an pentru 15 copii premianți la scoala/liceu care provin din medii defavorizate pentru a-i ajuta sa se dezvolte și poate chiar ei vor fi cei care vor merita o statuie pentru ceea ce vor face in Iași și nu numai.
vezi mai mult

Infiintarea unui numar de telefon la care cetatenii onesti sa sesizeze nereguli privind incalcarea

Infiintarea unui numar de telefon la care cetatenii onesti sa sesizeze nereguli privind incalcarea normelor de civilizatie de catre unii semeni ai nostri.
vezi mai mult

Gradina ”Tributul naturii”Noi, Mitruț Stanciu și Felicia Cucoș, suntem peisagiști in Iași

Gradina ”Tributul naturii”Noi, Mitruț Stanciu și Felicia Cucoș, suntem peisagiști in Iași iar pasiunea pentru natură și pentru acest oraș ne-au făcut sa realizam o propunere pentru acest concurs. Credem cu tărie ca puterea exemplului poate schimba comunitățile, noi ne dorim un Iași mai verde și vrem să vedem că amenajările peisagere din oraș capătă încetul cu încetul o direcție sustenabila, unde plantele anuale sunt înlocuite cu cele perene, unde obiceiurile peisagere vechi permit amenajărilor moderne să transforme orașul. Sunt multe terenuri virane în Iași care au nevoie de o transformare, însă noi am ajuns la concluzia că o suprafață nou amenajată pe terenul grădinii Botanice poate avea cel mai mare impact pentru comunitatea ieșeană. Gradina Botanica din Iași, la fel ca întregul oraș, a avut parte în ultimii ani de îmbunătățiri bine-venite, totuși nu e de negat faptul că are nevoie de o mână de ajutor.Vrem să urmăm exemplu grădinilor botanice regale din Londra și Edinburgh, pe care le-am vizitat, și să realizam pe terenul grădinii botanice din Iași o grădină tematică de aproximativ 150 mp. Zona exactă o vom stabili împreună cu conducerea grădinii botanice, care credem că vor primi acest dar cu brațele deschise.Vom amenaja o grădina în stil naturalistic, cu valonamente plantate cu graminee si plante perene decorative prin flori, vom realiza un ”hotel pentru insecte”, vom realiza câteva locuri de stat din lemn refolosit iar aleile sinuoase din pietriș vor permite vizitatorilor să vadă natura de aproape. Ne putem încadra în 3000 de euro pentru a realiza ce ne-am propus, munca fizică va fi cadoul nostru pentru gradina botanică iar dacă vom avea nevoie de ajutor vom apela la voluntari. Credem ca studenții de la specializarea peisagistică vor fi dornici sa participe la un asemenea proiect. Uneltele le avem, experiența în realizarea grădinilor o adunam din 2015, mai avem nevoie doar de suportul vostru. Menționam faptul că randările atașate au rolul de a da o imagine viziunii noastre, proiectul de amenajare mai detaliat îl vom realiza după ce vom delimita zona ce urmează sa o amenajam.
vezi mai mult

Ideea pe care o propun va priveste in mod direct: pentru livrarea produselor la domiciliu sa nu mai

Ideea pe care o propun va priveste in mod direct: pentru livrarea produselor la domiciliu sa nu mai folositi autoturisme costisitoare, poluante, voluminoase si care se strecoara cu greu pe aleile din cartiere, ci scutere, cum dealtfel se procedeaza in mai toate metropolele din lumea civilizata.
vezi mai mult

Spălătorie auto/ Spălătorie haine zona Copou

Spălătorie auto/ Spălătorie haine zona Copou
vezi mai mult

Card ca ar ajuta în traficul rutier din Iasi reprogramarea semafoarelor. Din 2 programa sa se

Card ca ar ajuta în traficul rutier din Iasi reprogramarea semafoarelor. Din 2 programa sa se facă 4. Adică sa se adauge câte un ciclul la mașinile care merg spre stânga, sa nu mai meargă împreună cu cele care merg înainte.
vezi mai mult

O pizzerie în cartierul Aviației unde locuiesc eu

O pizzerie în cartierul Aviației unde locuiesc eu
vezi mai mult

Buna ziua, numele meu este Emilia Vleju si sunt fumatoare. Nu de putine ori mi s a intamplat sa

Buna ziua, numele meu este Emilia Vleju si sunt fumatoare. Nu de putine ori mi s a intamplat sa umblu cu un pachet gold de tigari pentru a arunca mucul de la tigara fumata pentru a evita aruncarea lui pe strada. Am observant ca doar in zona centrala cosurile de gunoi sunt dotate cu recipient pentru mucurile de tigara, dar ce facem cu restul orasului?Va atasez o poza pentru a arata o metoda simpla, eficienta si ieftina de a convinge fumatorii sa nu mai arunce mucurile de tigara pe strada. Asa vom avea un oras mai curat nu doar in zona centrala. Multumesc!
vezi mai mult

Buna ziua ,dragii mei. Felicitări pentru iniţiativă .Sunt emoţionată şi în acelaşi timp ard

Buna ziua ,dragii mei. Felicitări pentru iniţiativă .Sunt emoţionată şi în acelaşi timp ard de nerăbdare să vă împărtăşesc una dintre ideiile mele.Sunt profesor în învăţământul preşcolar la grădiniţa Leţcani ,jud.Iaşi şi chiar dacă menirea mea este să dau o educaţie adecvată celor mici ,am reuşit ,împreună ,eu ,părinţii şi cei mici să reciclăm baterii şi acumulatori. Astfel ,cu ajutorul ECOTIC , cei mici au luat la cunoştinţă efectele negative rezultate din aruncarea acestora la întâmplare. Dar, ideea mea ar fi următoarea...Cu toate că am prezentato şi domnului meu director,dar am primit un refuz ,motivând lipsa spaţiului de depozitare: ,,SĂ AMENAJĂM ÎN FIECARE ŞCOALĂ CONTAINERE SPECIALE ,PENTRU DEPOZITAREA HÂRTIEI FOLOSITE DE CĂTRE ELEVI ŞI PREŞCOLARI ( CAIETE,REVISTE, HÂRTIE DE ORICE FEL)! ASTFEL ELEVII NU VOR MAI ARUNCA CAIETELE FOLOSITE ,LE VOR ADUCE LA ŞCOALĂ PENTRU A FI RECICLATE, MEDIUL ÎNCONJURĂTOR VA AVEA DE CÂŞTIGAT PRIN SALVAREA DE LA TĂIERE A COPACILOR , IAR INSTITUŢIA VA AVEA UN MINIM DE PROFIT ; CU BANII REZULTAŢI ÎŞI VOR PUTEA CUMPĂRA APARATURĂ ELECTRONICĂ SAU CONSUMABILE"VĂ MULŢUMESC.
vezi mai mult

Locuiesc in Iasi de 22 ani si cred ca o ideea buna ar fi: Constructia de parcari supraetajate in

Locuiesc in Iasi de 22 ani si cred ca o ideea buna ar fi: Constructia de parcari supraetajate in fiecare cartier. Acest lucru ar duce la eliberarea strazilor, fluidizarea traficului, crearea unui timp scurt de asteptare in trafic chiar si la reducerea accidentelor datorate vizibilitatii reduse pe strazile inguste unde sunt parcate si masini.
vezi mai mult

Ideea mea este de a se construi un complex sportiv, un fel de stadion cu de toate. Când mă refer

Ideea mea este de a se construi un complex sportiv, un fel de stadion cu de toate. Când mă refer la ,,toate", mă gândesc la câte o zonă de alergat, jucat tenis, antrenamente, baschet, bazin de înot, volei și multe altele pentru orice om. Acesta ar fi un spațiu ideal de relaxare și în același timp și de recuperare pentru oamenii care au probleme de sănătate ce necesită practicarea unui anumit sport. Și pe lângă asta, copiii care vor să se antreneze pentru o anumită competiție sportivă sau pentru un traseu militar...în acest loc își poat scrie istoria. Dacă cineva, ar dori să pună această idee în practică m-ar bucura enorm, pentru că e păcat că țara noastră se confruntă cu un grad de sedentarism și obezitate destul de ridicat... și dacă avem puterea să schimbăm ceva, de ce să nu o facem?
vezi mai mult

Buna! Dupa ce am comandat de la grandioasa pizzerie Dopo Poco 2 pizza in regim 1plus1 gratis, in

Buna! Dupa ce am comandat de la grandioasa pizzerie Dopo Poco 2 pizza in regim 1plus1 gratis, in timp ce mancam, am avut o revelatie vis a vis de campania dvs! idee de afacere si propunere in acelasi tmp, mult mai practica si mai eficienta pentru ambele parti. Având în vedere suma foarte modestă oferita de dvs. pentru o idee buna de bussines, va propun sa îmi virati in contul meu bancar suma de 3000 Euro, iar eu garantez construirea proprii statui in regim propriu. Multumesc anticipat! Cu stima si respect, Adamescu Bogdan! Cont Offshore Maldive MLDBNK074BILE2INMATA2INTINE
vezi mai mult

SARBATOAREA FULGILOR DE NEAPoate fi o revigorare a zonei Moldova.Model targurile de Craciun de la

SARBATOAREA FULGILOR DE NEAPoate fi o revigorare a zonei Moldova.Model targurile de Craciun de la Nurnberg,Sibiu.Pot fe prezentate ateliere de masti, ateliere de panificatie, spre ex Legume de Aroneanu, dulceata de Hilita,zacusca de la Miroslava...De Sf Nicolae poate fi aleasa o zona mai putin favorabila a Iasului, de ex Bularga sau la o periferie poate inflori un adevarat targ de Craciun..O piata de unde gospodinele sa plece acasa cu idei de la turte la arta mestesugirii sapunului, iar copii cu mere caramelizate...Se pot gasi si sponsori spre ex.PALAS pt sponsorizarea unor topogane.Se poate civiliza o zona mai putin favorabila si bineanteles un plus de cultura adus comunitatii si de valoare urbei...
vezi mai mult

Propun investitia in mijloacele de transport utilizand aplicatii pentru biciclete , mopede :)

Propun investitia in mijloacele de transport utilizand aplicatii pentru biciclete , mopede :)
vezi mai mult

Ideea mea se refera la deschiderea unei cafenele care, pe langa clasicele tabieturi legate de cafea

Ideea mea se refera la deschiderea unei cafenele care, pe langa clasicele tabieturi legate de cafea si alte produse din aceasta sfera, sa ofere tuturor celor care ii trec pragul si, care au nevoie, consiliere psihologica. Astfel, daca te afli in trecere, iti este pofta de o cafea dar in acelasi timp ai vrea si sa discuti cu o persoana specializata in psihologie si implicit si in consiliere psihologica, aceasta cafenea va reprezenta cea mai buna optiune. Pe langa aceasta, in anumite seri se vor desfasura evenimente specifice pe anumite tematici din psihologie, de interes general de altfel, care vor incerca sa educe publicul interesat in aceasta directie a psihologiei. Aceasta idee mi-a venit pe baza observatiilor pe care le-am facut de-a lungul anilor si care m-au ajutat sa ajung la concluzia ca sunt foarte multe persoane in jurul nostru care au nevoie sa se deschida cuiva, sa fie ascultati, dar care, din diverse motive, nu au curajul/posibilitatea sa apeleze la un specialist. Astfel, prin intermediul acestei cafenele, am putea ajuta acele persoane (de varste mai mari sau mai mici) si am putea sa le oferim directii viitoare daca este cazul. Sistemul pe care ar functiona cafeneaua ar fi unul de donare, astfel incat serviciile legate de consiliere nu s-ar plati. O cafea si o conversatie in locul potrivit, la momentul potrivit, pot face adevarate schimbari! Impreuna pentru o mai buna sanatate mentala!
vezi mai mult

Am putea decongestiona traficul prin îmbunătățirea străzilor lăturalnice (cum s-a facut cu

Am putea decongestiona traficul prin îmbunătățirea străzilor lăturalnice (cum s-a facut cu Tudor Neculai) și printr-o aplicație de ride sharing gratuit. Este o stradă care leagă Ciurea de Poitiers prin Hlincea care a rămas la stadiul pietruit de ani de zile. Cred că dacă genul ăla de străzi s-ar îmbunătăți, s-ar putea găsi rute alternative și bulevardele ar fi mai puțin aglomerate. De asemenea, poduri de legătură peste Bahlui ar ajuta mult sa nu trebuiască să treacă prea multa lume prin Podu Ros să ajungă în alte părți ale orașului.O aplicație de ride sharing care sa combine cat mai multa lume într-o mașină când se merge la serviciu ar ajuta mult. Sunt atât de multe mașini care merg cu o singura persoana! Daca s-ar înjumătăți acele mașini ar ajuta traficul enorm.
vezi mai mult

Ar putea fi cumparata o masinarie, poate doua, de transfer de bariere. O mașină de transfer de

Ar putea fi cumparata o masinarie, poate doua, de transfer de bariere. O mașină de transfer de bariere este un vehicu folosit pentru a transfera divizoarele de benzi din beton, care sunt utilizate pentru a ameliora congestionarea traficului în timpul orelor de vârf. Un loc unde sigur ar decongestiona traficul aceast vehicul ar fi intre Podul Ros si Ciurea, dimineata facand mai multe sensuri de mers spre podul ros, cand traficul este calm in sensul invers, iar dupa 16-17 (cand lumea se intoarce de la munca), facand mai multe benzi dinspre Podul Ros spre Ciurea. Sigur ar ajuta si traficul spre/dinspre Bucium, Metro, si in genere toate strazile mari care duc spre centru. Puteti viziona un exemplu video cu acest vehicul aici: https://www.youtube.com/watch?v=pT2jkEiJHDg
vezi mai mult

In acest moment al dezvoltarii cu pasi rapizi a tehnologiei totul devine aplicatie, site. Totul are

In acest moment al dezvoltarii cu pasi rapizi a tehnologiei totul devine aplicatie, site. Totul are nevoie de conectare rapida , mai pe scurt de mobil. Iar cea mai mare problema a mobilului e descarcarea rapida a bateriei. Deci ar fi nevoie de centre de incarcare a telefonului mobil macar in zona centrala a orasului. Am vazut ceva de acest gen in Cluj si era foarte interesant Fiind ca un fel de banci cu acoperis ferite de ploie si puteai sta sa iti incarci mobilul linistit in parc. Cres ca am avea nevoie de astfel de centre prin oras ca activitatile ne tin multe ore departe de casa si ar fi foarte frumos ca orasul sa ne fie mai de folos cu nevoile directe.
vezi mai mult

Din pacate toate cartierele sunt sufocate de numarul mult prea mare de autovehicole raportat la

Din pacate toate cartierele sunt sufocate de numarul mult prea mare de autovehicole raportat la numarul locurilor de parcare ... Pentru unele cartiere nu prea exista solutii in plan imediat dar in cazul cartierelor Alexandru Cel Bun si Dacia exista o ,,mina de aur'' din pacate neexploatata Splaiul Bahlui .... Sunt convins ca daca am crea niste locuri de parcare in acest spatiu am putea reda un aspect mai civilizat acestor doua cartiere in care locuieste un segment important al locuitorilor din Iasi . Pentru cei care nu cred in necesitatea unor noi locuri de parcare in aceste cartiere o vizita dupa ora 22.00 ar putea fi mai mult decat edificatoare . Unele strazi sunt realmente blocate ,accesul unor echipaje ale politiei , salvarii sau pompierilor dupa aceasta ora fiind practic o loterie dovada fiind unele masini parcate in mijlocul strazilor chiar si dimineata pe la orele 7.00 /8.00 . Am putea sa redam unele spatii copiilor prin noi spatii de joaca sau pur si simplu plantand plante in unul din cele mai poluate orase din Europa ....
vezi mai mult

Inițiativa super tare. Să spunem ce ne-am dori pentru Iașul nostru, care sincer, arată mult

Inițiativa super tare. Să spunem ce ne-am dori pentru Iașul nostru, care sincer, arată mult mai bine datorită actualului primar și celor din echipa dumnealui. Eu sincer mi-aș dori enorm, ca cei care pot face asta să ajute copii cu posibilități mai precare sau cu părinții foarte ocupați ( cum sunt și ai mei...) de care au grijă bonele, bunicii, dar să nu uităm și pe cei mai în vârstă care au o pensie infimă ( strict pentru cheltuieli lunare, lumină, gaz, medicamente, etc ) de organizarea spectacolelor de teatru în aer liber. Cred că acest gen de activitate ar fura un zâmbet de la fiecare și ar aduce un gram de bucurie în sufletul unui copil. Vă mulțumesc și succes.
vezi mai mult

Buna seara,ma gandeam ca ar fi foarte util pentru comunitate un serviciu de sharing trotinete

Buna seara,ma gandeam ca ar fi foarte util pentru comunitate un serviciu de sharing trotinete electrice si/sau biciclete, dat fiind traficul tot mai intens.Multumesc,Ovidiu
vezi mai mult

Mi ar place sa vad in Iasi o zona,esplanada BELVEDERE.Prima data m am gândit la strada Palat cum

Mi ar place sa vad in Iasi o zona,esplanada BELVEDERE.Prima data m am gândit la strada Palat cum urci spre Stefan pe partea stanga spatiul cuprins intre Pizzeria Domneasca pana in spatele gradinitei inclusiv cladirea aia veche renovata facut acolo o esplanada frumoasa sa se vada IASUL IN SPLENDOAREA LUI .Sau amenajat frumos pe Bucium la releu toata porțiunea de drum sa se poata face ca o TERASA A IAȘULUI
vezi mai mult

As investi in zona lacului din Gradina Botanica. E un loc minunat. As construi foisoare, sistem de

As investi in zona lacului din Gradina Botanica. E un loc minunat. As construi foisoare, sistem de iluminat solar, spatii de joaca, sa plantez flori, un micut loc unde sa servesti o cafea/apa/gustari, hamace, muzica ambientala. Cu investiile astea minime ar fi locul perefct in care sa vii duminica de duminica pentru o oaza de relaxare.
vezi mai mult

MASA CALDA PENTRU ELEVI LA PAUZA MARE IN LICEUL DE INFORMATICA IASIAm ales sa ne implicam pentru ca

MASA CALDA PENTRU ELEVI LA PAUZA MARE IN LICEUL DE INFORMATICA IASIAm ales sa ne implicam pentru ca proiectul '' O masa calda pentru elevi'' sa nu fie doar vorbe si dorinte neimplinite.Asociatia Parinti Profesori a Liceului de informatica Iasi -LIIS, isi propune, cu ajutorul dumneavoastra , amenajarea locului de luat masa si dotarea bucatariei liceului. Am cerut pareri copiilor care au spus ca, daca ar fi posibil sa isi ia de la cantina cate o gustare ...ar renunta la cipsurile si covrigeii de la pauza mare. Pentru asta ar trebui sa reamenajam spatiul cu mesele si sa eficientizam munca celor doua bucatarese care lucreaza acolo. Este necesar sa achizitionam un aparat de spalat podelele, sa cumparam roboti in bucatarie si daca este posibil sa schimbam plitele si cuptorul. Mentionez ca tot din dorinta de a contribui la sanatatea copiilor si de a renunta la a cumpara apa la plastic , am cautat sponsori si am reusit sa montam doua fantani cu apa potabila filtrata, racordate la retea, la intrarile in scoala...care acum sunt foarte aglomerate la pauze, cand merg copiii sa isi ia apa in bidoane. Cu ajutorul dumneavoastra as dori sa mai montam inca o fantana de acest tip in liceu.Prin contributia dumneavoastra ne ajutati sa putem oferi copiilor o masa calda in conditii decente.
vezi mai mult

Modernizarea Spatiului Splai Bahlui din Podul de Piatra si Pana in Tudor.Aceasta idee face referire

Modernizarea Spatiului Splai Bahlui din Podul de Piatra si Pana in Tudor.Aceasta idee face referire la curatarea apei si pavarea unei faleze atat pe partea stanga a raului cat si partea dreapta a acestuia. Totodata dupa creeearea acestora vor fi amplasate banci, casute cu suvniruri, casute pt inghetata, diferite jocuri, barcute pt navigare pe Bahlui etc. Astfel iesenii se vor putea relaxa la o plimbare seara pe Faleza Bahlui.Modernizarea acestui spatiu desigur ca va genera costuri insa pentru ieseni cred ca va fi un lucru minunat si cred ca ar fi super multumiti si totodata si turistii aflati in zona noastra. Cu putina vointa si dorinta din partea autoritatilor cred ca putem realiza acest lucru.
vezi mai mult

PARCARE SUPRAETAJATA = fluidizarea traficului, aspect civilizat.Identificarea terenurilor virane

PARCARE SUPRAETAJATA = fluidizarea traficului, aspect civilizat.Identificarea terenurilor virane din zona 0 a orasului Iasi, despagubirea posibililor proprietari sau cooptarea lor in proiect, accesare de fonduri europene pentru finantarea constructiei.
vezi mai mult

Centru de ajutor pentru oamenii strazii:1. gasirea unui loc tip cantina 2. creearea unui spatiu de

Centru de ajutor pentru oamenii strazii:1. gasirea unui loc tip cantina 2. creearea unui spatiu de masa3. gasit voluntari cantina4. oferit mancare calda persoanelor strazii5. consiliere/consult medical6. gasire solutii pe termen mediu si lung pentru ei7. posibil cateva patuturi si o baie ca pe rand sa putem oferi si un adapost la cald plus o baie fierbinte pentru ei.--> mediu se poate face direct prin Fundatia Comunitara
vezi mai mult

Daca as avea fondurile necesare, as investi in cosuri de gunoi din 50 in 50 de metri in absolut

Daca as avea fondurile necesare, as investi in cosuri de gunoi din 50 in 50 de metri in absolut toate zonele din oras in asa fel incat sa se poata evita aruncarea chistoacelor de tigara pe jos sau a gunoaielor. Drept exemplu bun ar fi Brasovul unde au amplasate peste tot in oras cosuri de gunoi special amenajate pentru aruncarea gunoaielor si stingerea tigarilor iar gradul de curatenie in oras este net superior fata de Iasi. Multe persoane mi-au confirmat ca daca ar avea cosuri de gunoi la strazile principale macar (nici in zonele centrale nu sunt amplasate cum trebuie), si-ar arunca chistoacele de tigari in cosurile special amenajate.Be safe, make the changes with baby steps.
vezi mai mult

Buna, sunt Bogdan Florea fondatorul aplicatiei HereItIs (ne gasiti in app store si gplay si

Buna, sunt Bogdan Florea fondatorul aplicatiei HereItIs (ne gasiti in app store si gplay si facebook: https://www.facebook.com/hereitis.ro/?modal=admin_todo_tour).Noi am facut o aplicatie prin care oamenii din Iasi si din celelalte marile orase ale tarii (doar ca acolo inca nu am inceput o campanie de promovare masiva) sa poate semnala unde sunt autobuzele in timp real. Pe langa aceasta oamenii pot semnala evenimente din trafic precum accidente, drumuri blocate, politie sau zone unde se ridica masinile), toate pentru a putea fluidiza traficul din oras. Aplicatia are si posibilitatea de a primi date reale de la sistemele GPS din autobuze/tramvaie. In Iasi aplicatia are ±800 de utilizatori zilnici si aproximativ 14000 de descarcari.Toate acestea le-am facut din spiric civic si fara nici un ajutor din partea niciunei institutii. Pe viitor vrem ca sa prindem in aplicatie si biciclisti, trotinete electrice sau chiar soferii, pentru ca telul nostru este ca in scurt timp sa facem o integrarea cu ambulantele, cand acestea pleaca in misiune sa poata atentiona pe toti oamenii care se afla pe traseul ei sa se dea la o parte sa castige secunde/minute pretioase.Daca as castiga premiul de la voi l-as investi in integrarea in aplicatie a curierilor vostri, cum ar fi ca atunci cand comanzi o pizza sa primesti un link si sa vezi cum vine mancarea catre tine folosindu-ma de telefonul curierului (daca ar tine aplicatia HereItIs deschisa) sau desigur daca aveti ceva dispozitive GPS pe masini putem face integrare cu alea.Mult success si felicitari pentru initiativa.
vezi mai mult

Aș transforma plafonul stațiilor de autobuz/tramvai în mini grădini (pământ, iarbă, flori).

Aș transforma plafonul stațiilor de autobuz/tramvai în mini grădini (pământ, iarbă, flori). Ar ajuta la înfrumusețarea orașului, am avea un aer ceva mai curat, dar ar ajuta și viața micilor insecte, în special a albinelor, al căror număr se diminuează de la an la an.
vezi mai mult

Iasi este un oras ce are foarte multe oportunitati din punct de vedere al obiectivelor turistice,

Iasi este un oras ce are foarte multe oportunitati din punct de vedere al obiectivelor turistice, intrucat este un oras incarcat de istorie si cultura, fapt ce nu este atat de bine cunoscut. Orasul nostru are de la biserici vechi pana la cladiri si muzee ce dateaza din secolul al 19-lea, ce nu sunt cunoscute, asadar nici vizitate nici de locuitorii orasului, din cauza faptului ca nu sunt cunoscute si nici nu sunt realizate campanii de informare in acest sens. Din pacate, informatia este atat de raspandita pe internet incat turistii si vizitatorii orasului nu reusesc sa afle date si informatii despre toate monumentele si locurile ce merita vizitate ale orasului, astfel incat aceasta latura nu este exploatata la nivelul maxim. Din punct de vedere economic si social, rezolvarea acestor probleme ar duce la un flux mai mare de turisti si de vizitatori, ce pot astfel influenta orasul spre o crestere a popularitatii si bine inteles a economiei locale. Aflandu-ne in secolul 21, aproape toata lumea (mai ales persoanele ce calatoresc) dispun de un smartphone, iar din acest motiv, cel mai bun mod de indrumare a turistilor/vizitatorilor sau chiar a locuitorilor orasului prin partile incarcate de istorie ale Iasiului ar fi o aplicatie digitala. Un program ar putea furniza date unui turist de la toate locurile ce merita vizitate pana la mijloacele de transport in comun ce fac legatura intre obiective. O aplicatie pentru smartphone ce indica unei persoane obiectivele turistice, rutele de autobuz, tarifele obiectivelor turistice, programul acestora, informatii de cultura generala despre monumente si chiar locuri de cazare, de relaxare sau restaurante ar putea duce la o explozie a turismului in orasul nostru. Cu o platforma simpla si usor de inteles, gratuita pentru orice sistem de operare, o astfel de aplicatie poate oferi informatii despre absolut toate aspectele orasului si de asemenea poate fi realizabila pentru orice oras. Acestea fiind prezentate, cu o astfel de platforma poate sta la dispozitia oamenilor la doar un click distanta, fara mult efort si poate scoate din paragina multe obiective ce nu detin fonduri pentru renovare si intretinere si de asemenea poate spori economia orasului.
vezi mai mult

Concurs de dezbateri intre liceele din Iasi pe teme de responsabilitate sociala. Fiecare liceu vine

Concurs de dezbateri intre liceele din Iasi pe teme de responsabilitate sociala. Fiecare liceu vine cu o echipa de 3 membri + "antrenor" (probabil un professor) si se vor duela in runde eliminatorii. Temele de dezbatere vor fi furnizate cu un numar de zile inainte, si vor fi diferite la fiecare dezbatereDezbaterile pot fi jurizate de membri ai Consiliului Local / Judetean, functionary ai Primariei plus membrii ai comunitatii civile (ONG, lideri ai angajatorilor din mediul privat din Iasi - multi-nationale sau nu). Dezbaterile ar trebui sa fie publice. Publicul poate de asemenea sa aleaga un castigator.Consider ca este o idee buna pentru ca ar constientiza publicul tanar despre importanta implicarii sociale inca de la varste relative fragede. Totul intr-un cadru competitiv, sa tinem lucrurile interesante
vezi mai mult

Daruieste un copac de doua ori !Sunt foarte multi copii care nu se bucura de bradul traditional de

Daruieste un copac de doua ori !Sunt foarte multi copii care nu se bucura de bradul traditional de Craciun . In acelasi timp ne confruntam din ce in ce mai des cu lipsa arborilor din jurul Iasului ( si nu numai ) .Asadar copiii ar putea primi un brad impodobit, in ghiveci , iar dupa ce trec sarbatorilie de iarna ii putem replanta in zonele neimpadurite .
vezi mai mult

daca tot ne lovim de problema calitatii aerului, cauzata de numarul mare de autoturisme, am putea

daca tot ne lovim de problema calitatii aerului, cauzata de numarul mare de autoturisme, am putea incerca incurajarea proprietarilor de autoturisme pe benzina sa isi monteze instalatii gpl. pretul unei instalatii fiind in medie 3000 de lei, o subventie de 300e ar fi atractiva. astfel, noxele ar fi reduse semnificativ si multi proprietari de diesel ar gasi mai atractiva ideea inlocuirii autoturismului poluant cu altul pe benzina, pe care sa poata monta ulterior gpl la pret redus. de asemenea, avand in vedere ca se urmareste tiparul capitalei, o exceptie de la o eventuala taxa pentru autoturismele cu gpl ar fi un pas spre un aer mai curat, fara a abandona confortul masinii proprii.
vezi mai mult

Idee de proiect: Instalare de boluri cu apa si mancare pentru cainii/pisicile fara stapan. In

Idee de proiect: Instalare de boluri cu apa si mancare pentru cainii/pisicile fara stapan. In marile tari europene, sunt instalate la fiecare cateva strazi acest tip de ``adapatori``(e drept numarul animalutelor este categoric mai mic fata de Romania). Iasul este un oras plin de caini si pisici fara stapan, care sufera din ce in ce mai mult de foame/sete. Apare agresivitatea fata de om, fata de copii, etc, tocmai din aceasta cauza.Daca ar aparea aceste boluri, sunt convinsa ca iubitorii de animale s`ar autosesiza si ar avea grija ca aceste boluri sa fie mereu pline. Ca si posesor al unui animalut, va asigur ca Iasul va deveni mai bun prin implementarea acestor dispozitive. In plus, prin aceasta instalare, s-ar diminua aruncatul oaselor de la balcon, a mancarii stricate..sau a diferitelor mizerii. Asa am evita ca atat cainii fara stapan, dar si cei cu stapan sa manance diferite lucruri clar daunatoare lor. Va atasez o poza, cam cum as vedea eu aceste dispozitive puse din loc in loc pe strazile Iasului. Multumesc!
vezi mai mult

Idea mea de imbunatatire a lumii, pleaca de aici, din Iasi. Introducerea astronomiei ca o materie

Idea mea de imbunatatire a lumii, pleaca de aici, din Iasi. Introducerea astronomiei ca o materie independenta, ar atrage multi copii interesati din univers, iar cu aceste tinere talente, putem schimba intreaga lume, chiar de aici din Iași.Daca am reuși să introducem astronomia in macar cateva licee, am readuce pe picioare acasta țara, care e pe punctul de deraia in coruptie totala, populatie analfabeta, si economia la pamant.
vezi mai mult

https://www.archdaily.com/908252/luxembourg-becomes-first-country-to-make-all-public-transit-free?fbclid=IwAR1-PEX_1RLJZZG_n2TQSk4Gl-b0z4Bw7BzQBkinftwnLIgOKic_JrKHyJQ
vezi mai mult

“Sediul lui Moș Crăciun”Închiriem un spațiu unde copiii nevoiași/ asociații care se

“Sediul lui Moș Crăciun”Închiriem un spațiu unde copiii nevoiași/ asociații care se ocupă cu copii nevoiași pot aduce scrisori lui Moș Crăciun. Facem acest anunț online, iar personale care vor să donezeze sau să ajute la îndeplinirea cerințelor din scrisoare se pot înscrie într-o bază de date. La sediu împachetăm cadourile ( cu siguranță sunt voluntari) și punem bilețele pentru copilul în cauză. Astfel, fiecare copil se va bucura de venirea lui Moș Crăciun. P.S.: Menționez că un proiect asemanător ( dar fără sediu și voluntari care împachetează) are loc în București
vezi mai mult

Eu cred ca ar fi o idee minunata pentru Iasi sa organizam o parada prideMultor tineri din

Eu cred ca ar fi o idee minunata pentru Iasi sa organizam o parada prideMultor tineri din comunitatea lgbt le este frica sa se afirme si/sau sa si faca prieteni noi de teama ca vor fi respinsiacest festival, pride, i ar ajuta sa gaseasca activitati, oameni ca ei si persoane care sa ii sustinaIn bucuresti respectiv Cluj, oamenii sunt fosrte bucurosi cand parada lgbt apare in oras, indiferent daca apartin comunitatii sau nuTotodata, Iasiul ar avea mai multi turisti, fiindca festivalul este unul foarte cautat si cunoscutIn cadrul festivalului ar putea fi muzica, mancare (streed food) si activitatile specifice (marsul steagului curcubeu, pictat pe fata) parada s ar tine pe bulevardul stefan in luna iunie, la fel ca in bucurestiWe should help teens be more proud of themselves
vezi mai mult

Aparate se colectare sticle(plastic si sticla) contra cost(cativa bani pe sticla).Banii primiti la

Aparate se colectare sticle(plastic si sticla) contra cost(cativa bani pe sticla).Banii primiti la punctele de colectare pot fi rulati printr.un adaos de pret in magazine(cand clientul cumpara bautura, sa fie in plus si banii ce ii recupereaza dupa la punctul de colectare). Astfel vom putea proteja mediul si vom face cetatenii mai responsabili: cu recompensa.
vezi mai mult

Digitalizarea reprezintă o realitate pe care o trăim în toate domeniile de lucru. În acest

Digitalizarea reprezintă o realitate pe care o trăim în toate domeniile de lucru. În acest sens, formarea copiilor încă de la vârste mici în scopul adaptării la inovaţiile tehnologice este un aspect de actualitate. Aşadar, pentru a face cunoştinţă cu educaţia viitorului propun ca idee amenajarea unei săli de clasă cu mijloace tehnologice inovatoare (roboţi umanoizi, table inteligente, tablete pentru fiecare elev, etc.). În acest mod, toţi elevii şcolii ar putea beneficia de un spaţiu adecvat educaţiei viitorului sprijinindu-i în dezvoltarea competenţelor digitale.
vezi mai mult

Avand in vedere nivelul ridicat de poluare in acest oras, propun ca pe fiecare bloc sa fie cate un

Avand in vedere nivelul ridicat de poluare in acest oras, propun ca pe fiecare bloc sa fie cate un spatiu verde cu cativa copaci. In asa fel se poate crea si un spatiu de relaxare pentru locatarii blocului.
vezi mai mult

Idea e in felul urmator:sa nu mai existe controlori si tonete de unde sa cumperi biletul.elevi

Idea e in felul urmator:sa nu mai existe controlori si tonete de unde sa cumperi biletul.elevi studenti si pensionari sa circule fara sa plateasca vreun ban.Si pentru a sustine in continuare transportul public,sa cotizeze la bugetul local cei care muncesc.(depinzand de salariul fiecaruia,parerea mea este ca cei care au minimul pe economie sa plateasca in jur de 50 de lei si cei cu 1800de lei net sau peste 1800 sa cotizeze la transportul public cu 100.bine inteles ca aceasta cotizatie eu spun ca trebuie facuta de fiecare cetatean care lucreaza fie ca are sau nu are masina personala.prin aceasta idee vreau sa incurajez transportul in comun)bineinteles idea poate fi slefuita in continuare!
vezi mai mult

O idee foarte bună ce ar trebui implementata și în Iași ar fi posibilitatea inchierierii

O idee foarte bună ce ar trebui implementata și în Iași ar fi posibilitatea inchierierii bicicletelor fie ele de la firme private (contra cost) fie asigurate de primărie folosindu se un card emis de primărie sau de facultăți/școli, ideea ar fi de amenajat stații pentru biciclete în diferite zone nu mai departe de 45 min fiecare astfel încât fiecare bicicleta sa poată fi închiriată pentru maxim 2 ore, sistemul de închiriere poate fi acrivat fie prin utilizarea unei aplicații (cum sunt și pentru biletele de tramvai/autobuz) fie prin card care sa arate că bicicleta x este folosita de persoana y și dacă a depășit sau nu timpul închiriat. Am putea chiar oferi o închiriere gratuita elevilor sau studenților (fie tuturor, fie doar celor ce au rezultate bune, de exemplu, studenții care sunt la buget/și sunt bursieri) de 2 ore de la activare sau chiar 1, depășirea rezultând în contra cost. Eu de exemplu deși sunt student bugetat și beneficiez de reducere la biletele ctp, prefer sa merg pe jos zilnic, nu doar ca să evit traficul (merg 50 min dus și 50 min întors) ci și fiindcă este o alternativa mai sănătoasă atat pentru mine cât și pentru mediu.Lăsând studenții și elevii la o parte, sunt sigur ca și pensionarii s ar bucura de o plimbare alături de nepoții lor și chiar oricine altcineva ce vrea sa se recreeze.
vezi mai mult

Telegondola deasupra orasului pentru a atrage turisti in numar cat mai mare, imagineaza-ti cum ar

Telegondola deasupra orasului pentru a atrage turisti in numar cat mai mare, imagineaza-ti cum ar fi sa faci un tur al orasului catorva oameni, tu ca si Ghid, din telegondola, prezentand oamenilor obiectivele la care pot merge ei in orasul nostru drag, cum ar fi sa vezi Copoul de sus, toate frumusetile orasului, cum ar fi sa vezi Palasul de sus, ar fi o experienta de vis.
vezi mai mult

Îmi doresc ca tot Iașiul să fie verde cât vezi cu ochii. După cum bine știm, e printre cele

Îmi doresc ca tot Iașiul să fie verde cât vezi cu ochii. După cum bine știm, e printre cele mai poluate orașe din lume. Aerul uneori, devine greu de suportat. Propun să ne mobilizăm și să plantăm mulți copaci în locuri cat mai mult posibile pentru a ne bucura de un aer mai curat de la copii mici până la persoane vârstnice. Toți merităm ceea ce e mai bun și toți trebuie să trăim într-un mediu cât mai plăcut și benefic sănătății noastre. Hai să facem din Iași un oraș sănătos!!!
vezi mai mult

„Grădina minunată a Copoului” este un proiect al Colegiului National "Garabet Ibraileanu"

„Grădina minunată a Copoului” este un proiect al Colegiului National "Garabet Ibraileanu" Iasi ce își propune, pe lângă realizarea unui spațiu deosebit in curtea institutiei de invatamant (modernizare prin adaugarea meselor de sah, tenis de masa, banci, gazon, loc de joaca special amenajat pentru elevii din invatamantul primar), conștientizarea de către elevi a necesității creării unei relații armonioase între oameni, mediu și dezvoltarea economică, pentru asigurarea unui viitor sustenabil pentru generațiile următoare. Echipa elevilor este un grup eterogen de adolescenți, fiind elevi ai școlii, din mediul urban și rural. Acești elevi sunt pasionați de activități de voluntariat, participarea la activități în mediul extrașcolar, învățarea prin joc și comunicare. Sunt la vârsta la care își caută propria identitate, încercând să stabilească relații interpersonale. Acceptă mai greu rigiditatea metodelor tradiționale de învățare. Știm cu toții că disciplinele științifice (fizică, chimie, biologie) sunt din ce în ce mai puțin atractive în mediul formal, pentru elevii zilelor noastre.Suntem în măsură să evidențiem, pe baza exemplelor de bună practică de până acum, faptul că școala noastră se înscrie în coordonatele: elevi dedicați, părinți valoroși, profesori performanți. In cadrul acestui proiect urmarim:a) Dezvoltarea unor atitudini favorabile ameliorării relaţiilor dintre om şi mediu;b) Dezvoltarea simţului estetic;c) Stimularea creativităţii elevilord) Conştientizarea elevilor şi a comunităţii asupra necesităţii protejării mediului;e) Identificarea problemelor de mediu şi rezolvarea/ameliorarea acestora;f) Participarea elevilor la acţiuni de informare privind problematica mediului înconjurător.Proiectul valorifică şi potenţialul de creativitate al copiilor prin organizarea unor activităţi artistice şi plastice ce vizează exprimarea liberă a elevilor, dă frâu liber imaginaţiei prin culori.
vezi mai mult

Parcări supraetajate, blocuri făcute special pentru parcări, economie de spațiu, plus un sistem

Parcări supraetajate, blocuri făcute special pentru parcări, economie de spațiu, plus un sistem ușor de a știi ce loc e liber/ocupat și la ce etaj. Pentru că mai nou orașul Iași este supraincărcat cu studenți veniți pentru a învăța la facultăți și nu numai, străzile sunt pline cu mașini parcate neregulamentar.
vezi mai mult

Dupa cum se vede in imagine, carisma acestei idei ii face pe fumatori sa arunce mucul in una din

Dupa cum se vede in imagine, carisma acestei idei ii face pe fumatori sa arunce mucul in una din cutii in loc sa il arunce pe jos. Simplu, ieftin, rapid, si ne poate scapa de mucurile de tigara...in zonele in care e problema.Consider ca poate fi aplicat pe scara larga si sa se incadreze foarte bine sub suma de 3000E.Acum, relevanta problemei pe care promite sa o rezolve e discutabila, ce-i drept, dar ramane la latitudinea comisiei sa filtreze.
vezi mai mult

Un parc foarte mare precum Parcul Carol (sau Tineretului) din Bucuresti cu alei lungi si copaci

Un parc foarte mare precum Parcul Carol (sau Tineretului) din Bucuresti cu alei lungi si copaci inalti, pe unde sa circule doar pietonii, sa se faca jogging si alte sporturi (nu tiroliana si nu zorbing sau bungee jumping). Ar trebui sa includa intr-un colt o mica gradina japoneza si cu o mica ceainarie, chiar daca nu se respecta Ritualul ceaiului, macar sa se bea ceai in liniste si sa se contemple florile si arbustii. In alt colt al parcului ar trebui sa existe o cascada artificiala unde sa se poata face baie sau sarituri de pe o stanca nu prea inalta si in alt loc un elesteu (sau o piscina) pentru zilele calduroase. In alta parte, plase pneumatice unde sa poti sari. in alt colt, un chiosc unde sa cante o fanfara militara sau solistii operei. In parc sa fie statui alternand cu copacii. Sa existe un mall de restaurante (cu mancaruri pentru toate tipurile de consumatori (inclusiv vegetarieni si vegani), cu un mic elesteu unde pesti proaspeti pot fi pescuiti si preparati pe loc.O mica biblioteca unde sa poti citi si un spatiu unde sa se practice arte martiale/meditatie/tao, etc.Sa existe o piata foarte aproape cu produse foarte proaspete si multe (piata centrala a Iasului este un fel de gluma).Sa existe brazi in parc intr-un loc pentru si pe brazi, hamace, ca seara sa miroasa a cetina de brad in timp ce te relaxezi.Intr-un alt loc ar trebui sa existe o mica casa de cultura unde sa se proiecteze numai filme vechi dn anii 20 pana in 65 (nu aberatiile violentedin ziua de azi) si sa se faca auditii de muzica veche (jazz Bessie Smith, Big Jo Williams, etc, rock, pop, pana in anii 70 (inainte de punk) si o mica casa de moda cu rochii si costume din secolele 18 si 19 (sau macar un fotograf (dagherotip) unde lumea sa se poata imbraca in aceste costume si sa faca poze. Si sa existe si un teatru de papusi si marionete dar clasic si cu decoruri. De asemeni un mic muzeu cu cate ceva din viata marilor personalitati moldovene: EMINESCU, Creanga, Sadoveanu, Labis, Toparceanu, Cezar Petrescu, Pastorel Teodoreanu, St Luchian, N Grigorescu, Dan Hatmanu, etc.Mici case taranesti facute din chirpici, cu un mobilier taranesc si cu costume populare din Moldova ar putea fi restaurante unde se servesc mancaruri vechi traditionale (urmarind retetele vechi din secolele 16, 17 18 19 sau 20, ale lui Pastorel Teodoreanu ex: sarmale gatite in dovleac, etc) si o crama unde se beau vinuri proaspete naturale (Cotnari sau Busuioaca de Bohotin) fara conservanti, sau suc de struguri pasteurizat sau de mere si bere din malt (pusa in sticle si legate la gura cu dop de pluta si carpe si sarma).Mai lipseste doar o salina artificiala unde cei cu probleme respiratorii ar putea sa inhaleze aer sarat. Desigur, peste tot in parc ar fi banci DIN LEMN si in copaci, pasari cantatoare.
vezi mai mult

Mijloace de transport doar pentru elevi:Pentru reducerea traficului destul de ridicat din orasul

Mijloace de transport doar pentru elevi:Pentru reducerea traficului destul de ridicat din orasul Iasi, o solutie eficienta ar fi implementarea unui program cu autobuze scolare. Aceste autobuze pot avea un program fix, incepand de la 7:00 dimineata si pana la 14 sau maxim 15 dupa-amiaza. De asemenea, pentru siguranta elevilor , in fiecare autobuz ar trebui sa existe un politist. Consider ca in acest mod traficul va fi mult mai redus decat acum. Pentru indeplinirea acestei idei, se poate demara un proiect cu fonduri europene.http://mobile.hotnews.ro/stire/23209283
vezi mai mult

Sa se pună copaci și să fie pus în aplicare desene artistice adică să se facă concursuri de

Sa se pună copaci și să fie pus în aplicare desene artistice adică să se facă concursuri de desen sau dans de stradă și să fie un trotuar special celor care merg stând pe telefon sau sa se facă diferite spectacole de magie sau de experimente in care copiii și adulții sa le vadă și să le facă. Puteți face concurs pt cel mai rapid bucatar care va face pizza sub un anumit timp
vezi mai mult

As dori sa aibă Iașul un carnaval definitiv

As dori sa aibă Iașul un carnaval definitiv
vezi mai mult

Montarea de mobilier urban city tree care ajuta la reducerea poluării. Este echivalentul a 275 de

Montarea de mobilier urban city tree care ajuta la reducerea poluării. Este echivalentul a 275 de copaci(capacitate de absorbție a noxelor si eliberează oxigen). Avem nevoie de un aer mai curat si asta urgent. Din pacate ideea mea e mai scumpa decat bugetul alocat. https://greencitysolutions.de/en/solutions/
vezi mai mult

Hmm! ideea mea de proiect este aceea de a implementa in orasul meu, statii de incarcare wirreles pt

Hmm! ideea mea de proiect este aceea de a implementa in orasul meu, statii de incarcare wirreles pt telefoane!
vezi mai mult

Strazi cu marcaje mobile. De exemplu: Dimineata, in Cartierul Nicolina, fluxul de masini este

Strazi cu marcaje mobile. De exemplu: Dimineata, in Cartierul Nicolina, fluxul de masini este dinspre capat CUG spre oras, iar seara fluxul este in sens invers. Din 3 benzi pe sens dimineata, cu ajutorul marcajelor mobile (tehnologia IT ne poate ajuta), strada se poate avea 4 benzi pe sens, in functie de perioada zilei.Exemplul de mai sus poate fi aplicat mai multor bulevarde.
vezi mai mult

Ziua buna, "Ridicarea statuii" :) NECESAR pentru a face "Iasul mai bun". Prin intermediul unor

Ziua buna, "Ridicarea statuii" :) NECESAR pentru a face "Iasul mai bun". Prin intermediul unor scurt metraje umoristice subtile, "de vorba cu propria-mi constiinta": https://www.youtube.com/watch?v=2JQsJFM4sRk, pot aduce atat de NECESAR-ul zambet pe fetele iesenilor/romanilor. Acestea pot fi difuzate/expuse in orice mediu public(pe monitoarele din mijloacele de transport in comun si pe ecranele stradale mari). Pentru aprobarea acestor expuneri publice locale, am inaintat si domnului Primar solicitarea pentru o audienta, pentru care inca astept raspuns pozitiv. De asemenea, poate fi inclus in NECESAR si sustinerea unui proiect (in stilul "Romanii au talent"): https://www.facebook.com/RadioOnlineDeRasulLumii/posts/498728213643909.Multumesc pentru atentie :)
vezi mai mult

Ideea mea presupune realizarea unei aplicații digitale prin care fiecare cetățean al Iașului sa

Ideea mea presupune realizarea unei aplicații digitale prin care fiecare cetățean al Iașului sa poată interacționa cu cei din cadrul primăriei. Astfel spre exemplu prin expunere la vot sa poată fi stabilită ordinea priorităților proiectelor aflate în lucru. Fiecare cetățean sa poată oferi un feedback asupra proiectelor nou realizate și sa vina cu idei de noi proiecte. Deasemenea prin aceasta aplicație cetățenii pot fi informați despre evenimente ce urmeaza. Despre lucrări ce vor avea loc și vor îngreuna traficul s.a.m.d.O astfel de aplicație este deja implementata în Cluj și s-a dovedit a fi un succes. Pentru popularizarea aplicației pot fi puse câteva afișe prin tot orașul (ex:stații CTP și mijloace de transport în comun) cu privire la utilitatea și importanța aplicației. Consider că o astfel de aplicație poate contribui vizibil la dezvoltarea orașului nostru.
vezi mai mult

Salut, imi doresc foarte mult amenajarea trotuarelor in asa fel incat sa se poata circula cu

Salut, imi doresc foarte mult amenajarea trotuarelor in asa fel incat sa se poata circula cu trotinete/scutere electrice in deplina siguranta. Trotinetele oricum nu dezvolta viteze periculoase, sunt usoare, pliabile si portabile incat cei care muncesc si intarzie la birou din cauza traficului le poti lua la birou pentru a le incarca bateria. in acelasi timp se elimina riscul de a fi furate. Pe timpul sezonului cald ar fi o solutie care ar decongestiona traficul transportului public si rutier. Mai multe scutere si trotinete electrice inseamna mai putine ore in trafic si mai putine emisii de carbon in atmosfera orasului Iasi.
vezi mai mult

"Maria Robot" este un robot-proiect realizat de elevii Liceului Teoretic de Informatică "Grigore

"Maria Robot" este un robot-proiect realizat de elevii Liceului Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iași. Acțiunile pe care le propune "Maria Robot" au o paletă largă de aplicabilitate într -o multitudine de domenii ce pot porni de la o simplă relaționare cu publicul, până la relizarea unor task-uri. Dorim ca platforma "Maria Robot" să fie accesibilă în diferite moduri de comunicare și relaționare utilizând limbajul nonverbal, dar și limbajul verbal, în limba română și engleză, pentru început. Domenii de utilitate :Exemplul (1): Domeniu medical, operator Triaje, în spitalele comunitare - existența unui robot umanoid pentru preluarea de cazuri și îndrumarea pacienților către secțiile recomandate, în urma unor controale cu interfață digitală. Un prim avantaj este preluarea pacienților, inclusiv celor care nu vorbesc limba romana si realizarea primului control medical în limba lor. Exemplul (2): Domeniul serviciilor informaționale, punct de informații, - robotul umanoid va putea raspunde la întrebări, configura trasee și va putea prezenta punctele de interes ale unei institutii, companii, oraș etc. Exemplul (3): Domeniul turismului, recepționer unitate/cazare, - cum ar fi ca un robot umanoid să realizeze operații precum check in - check out?Exemplul (4): Domeniul serviciilor publice, personal restaurant/baruri/cafenele, - primire comenzi/servire în cadrul unor restaurante, cafenele, deținând cunoștințe în domeniul băuturilor. Un Somelier desăvârșit. Exemplul(5): Domeniul educațional, asistent profesor - cu aplicabilitate specială pentru elevii cu dizabilități, utilizând limbajul nonverbal.Exemplu(6): Prestări servicii în locuri/condiții dificile pentru munca unui om.Odată cu apariția tehnologiei de tip smart dorim să aducem, prin, și cu ajutorul comunității ieșene, orașul Iași în categoria orașelor europene de tip SmartCity. "Maria Robot" este o formă de inteligență artificială proiectată și realizată de cei pasionați de robotică, dar care poate avea un impact major asupra oamenilor care doresc simplificarea unor algoritmi de activități ce pot intra sub incidența unor prototipuri de acțiuni umane.
vezi mai mult

Recicleaz si sustine producatorii localiM-am gandit la un proiect de sustinere a producatorilor

Recicleaz si sustine producatorii localiM-am gandit la un proiect de sustinere a producatorilor locali, prin construirea unei cafenele, sau a unui spatiu unde vei gasi toate produsele locale. De la sandviș uri realizate cu paine facuta de niste maini pricepute de la un localnic, cu diferite ingrediente bio aduse tot de la oamenii din iasi pentru oamenii din iasi. Pe langa cafele si ceaiuri, poti gasi de asemenea si prajituri, furesecuri si diferite lucruri artizanale. Toate acestea le poti de asemenea cumpara cu reduceri daca ajuti la reciclarea plasticului si hartiei. Daca aduci cateva pet-uri de plastic, primesti o reducere considerabila la achizitionarea cafelei sau sandvis ului, sau le poti lua chiar pe gratis. In plus, daca vii cu bicicleta/trotineta/role etc. ca sa iti cumperi de la noi, primesti, de asemenea, reducere la produse.Astfel reusim sa reciclam plasticul si hartia si reducem poluarea din cauza mașinilor prin ofertele pe care le poti lua de la cafenea. Sau, poate de asemenea sa fie un proiect care se desfasoara pe o luna de zile, dar cel mai bine ar fi ca acesta sa fie permanent. Intr un loc strategic pozitionat, acesta ar avea un impact pozitiv asura mediuliu.
vezi mai mult

Troc cu produse de orice fel (de la electrice, produse vestimentare, de decor pana la mibilier,

Troc cu produse de orice fel (de la electrice, produse vestimentare, de decor pana la mibilier, auto) in fiecare sambata!
vezi mai mult

As dori de 3000 de euro sa dotez o sala de operatii de la Spitalul Elena Doamna cu lampi

As dori de 3000 de euro sa dotez o sala de operatii de la Spitalul Elena Doamna cu lampi bactericide si sa incep promovarea proiectului 2025 - Spitale fara infectii nosocomiale. Mai multe detalii gasiti in fisierul atasat pe care l-am pregatit initial pentru Civic Hackaton. De asemenea, o documentatie despre proiect si lumina UV gasiti si pe https://drive.google.com/drive/folders/1kylGM6reOLa24jTAOPjGvtzK7rSgM34G si https://www.youtube.com/playlist?list=PLEZR8en7oB8idE6qGlW8h3H3vybqgibK-
vezi mai mult

Curățătorie pentru încălțăminte, incluzând orice tip de incaltaminte. Nu exista o astfel de

Curățătorie pentru încălțăminte, incluzând orice tip de incaltaminte. Nu exista o astfel de curățătorie in Iași deși Ieșenii pun accent pe stil și fashion și acum serios, cine nu și-ar dori niște adidasi super curați după o lunga perioada de purtare ? Cel puțin orice om are o pereche de încălțări pe care o menajează pentru ca nu doreste sa se murdărească iar unii dintre ei chiar nu au timp pentru a oferi timp acelor încălțări iar aici sărim noi in ajutorul lor. Multumesc
vezi mai mult

Proiectul propus de mine ar purta denumirea "CivilIasi" (civiliasi), s-ar desfasura in intreg

Proiectul propus de mine ar purta denumirea "CivilIasi" (civiliasi), s-ar desfasura in intreg orasul si ar consta in plasarea unor indicatoare prin care cetatenii sa fie directionati catre cel mai apropiat cos de gunoi stradal. Indicatoarele ar fi sub forma unor mesaje (chiar motivationale), viu colorate, unele iluminate prin sisteme de incarcare solare, ce au rolul de a atrage atentia celor care urmeaza sa arunce un gunoi (hartie, folie, punga, lopatica de plastic, pahar de la cafea, ambalaje etc) ca mai au exact cativa pasi pana la urmatorul cos de gunoi stradal. Spre exemplu: "Salut! Peste 10 pasi vei intalni un cos de gunoi. Nu arunca acum! + sageata de directie"; "Pastreaza orasul curat! Mai ai 15 pasi pana la urmatorul cos" + sageata de directie; "Stramosii nostri ne-au lasat Iasul curat. Mai ai 10 pasi pana la cos. Nu arunca acum!" + sageata spre urmatorul cos. As initia proiectul incepand cu pasarela pietonala de la gara, cu mesaje pe geamurile pasarelei, urmand dezvoltarea lui pe marile bulevarde, pana la ultima straduta din oras. Bineinteles, va trebui avut in vedere si bugetul, daca el se rezuma doar la 3000 euro sau poate fi suplimentat de la alte organizatii, sub forma de finantare sau sponsorizari.Pana atunci, fiti CivilIasi!
vezi mai mult

Ideea este foarte simplă. La baza conceptului stă dubla utilitate. Nu afirm că ideea este a

Ideea este foarte simplă. La baza conceptului stă dubla utilitate. Nu afirm că ideea este a mea. Vin cu o modificare pentru campania publicitară creată de IBM în anul 2013 - “Smart Ideas for Smarter Cities”. Întrebarea ce stă la baza înțelegerii conceptului este: “Cu un numar atât de mare de panouri publicitare, de ce să nu le îmbinăm cu ceva util?” Un panou publicitar făcut într-un stil modern ce iese în evidență printre structurile comune din oraș, ce poate servi ca un acoperiș de ploaie pentru un pieton random,o bancă, rampă pentru carucioare, persoane cu dizabilități sau orice altceva ce sporește comoditatea orașului sau cel puțin zonelor cu flux ridicat. Modificarea mea constă în fuziunea acestor spații de utilitate cu serviciile oferite de o agenție publicitară, plus la asta filtrând și alegând reclama în dependență de tipul și locația obiectului. Modelul de afacere pentru proiect: închirierea spațiului disponibil pentru publicitate de pe obiect către companii private, autohtone sau internaționale. Astfel profitabilitatea ridicată va permite inovația continuă, participarea la alte proiecte de acest gen, perfecționarea și lărgirea conceptului pe plan național. Scopul proiectului: modernizarea și sporirea comodității orașului, motivarea companiilor contractante de a produce publicitate de calitate ce atrage priviri și oferă valoare.
vezi mai mult

Construirea magazinelor speciale pentru gaming în care sa se găsească jocuri, tastaturi,

Construirea magazinelor speciale pentru gaming în care sa se găsească jocuri, tastaturi, mouse-uri, monitoare. Să fie articole și tricouri cu inscripții gen Fortnite ori Call of Duty și figurine cu personaje. Închirierea de jocuri pentru o suma de bani pe o anumita perioada de timp. Abonamente pentru console și plata facturilor la acestea. Asta ar atrage copii și adolescenți și chiar adulți și ar marca Iașul ca primul oraș din România unde se găsește asa ceva. Ar fi un punct de atracție pentru multă lume. Enjoy! =)))
vezi mai mult

Unul din lucrurile care ma deranjează cel mai mult la Iași ca si oras este lipsa de trasee

Unul din lucrurile care ma deranjează cel mai mult la Iași ca si oras este lipsa de trasee nocturne ale mijloacelor de transport. Eu, si sunt sigur că si multi altii, as opta pentru introducerea a câtorva mijloace de transport pe timpul nopții care sa cuprindă in mare mare orasul având în vedere că Iasul nu este un oras tocmai mic. Altă idee care ar îmbunătăți viața cotidiană a iesenilor ar fi implementarea unor panouri in stațiile de autobuz care sa ateste ora de sosire a autobuzelor care trec prin acea statie.
vezi mai mult

Un mod de a imbunatati imaginea acestui oras este crearea unor spatii bine amenajate de tip

Un mod de a imbunatati imaginea acestui oras este crearea unor spatii bine amenajate de tip Belvedere de unde oamenii pot avea o vedere panoramica asupra orasului. Acestea putand fi amenajate cat si in centrul orasului,spre exemplu pe bulevardul Tudor Vladimirescu din caminul T17 ar fi o priveliste excelenta asupra strazilor din Iasi pe timpul noptii. De asemenea pentru cladirile asemanatoare se poate crea un orar pentru ca lumea sa se bucure de priveliste pentru a nu deranja,iar pentru o mai buna intelegere cu conducerea unor astfel de institutii se poate cere si o taxa minora de intrare,banii din urma fiind impartiti catre cladirea gazda si porsoana care se va ocupa de grupul de persoane de organizarea acestora si supravegherea lor.
vezi mai mult